Zdravje našega sveta je odgovornost vseh – in pri Clamasonu se imamo za odgovorne za spremembe, ki jih lahko naredimo za zaščito planeta.

Zavezani smo k 25-odstotnemu zmanjšanju izpusta CO2. Prehod na obnovljivo energijo nam bo pomagal daleč preseči to številko

Ali ste vedeli, da je proizvodna industrija Združenega kraljestva leta 2020 proizvedla 78,4 milijona metričnih ton emisij ogljikovega dioksida?

V primerjavi z ravnmi iz leta 1990 je to zmanjšanje za več kot 40 % – vendar je treba narediti še nekaj, dokler se industrija ne bo imela za ogljično nevtralno.

Do leta 2050 mora Združeno kraljestvo zakonsko zmanjšati svoje emisije toplogrednih plinov za 100 % glede na raven iz leta 1990. Ta cilj „neto nič“ ni ključnega pomena samo za ohranitev Zemlje – ima tudi potencial za čim večjo gospodarsko rast ter povečanje energetske varnosti in cenovne dostopnosti za potrošnike in podjetja.

Pri Clamasonu to odgovornost jemljemo k srcu. Do leta 2040 bomo svoje emisije zmanjšali za četrtino in pri tem zgradili bolj trajnosten in učinkovit poslovni model.

We plan to do this by…

  • Slashing our use of utilities, such as electricity, gas and water.
  • Updating our processes so they produce less waste.
  • Continuously investing in energy-saving equipment.

The first steps to shrink our carbon footprint look like this…
When it comes to reaching our ultra-efficient goal, we’ve wasted no time in getting started!

We have already…

1. Replaced our company cars with electric vehicles.

Out with the old, in with the new! Our previous, gas-guzzling fleet of passenger cars is now fully electric and squeaky-clean. Better yet, our diesel vans are currently being phased out. In their place will be greener alternatives for transport.

2. Upgraded our boilers and heaters to next-generation, A+ efficiency eco heaters.

Energy-efficient utilities are certainly making us feel all warm inside. We’ve even added destratification fans and linked our heating control into a centralised system, where all

 

termostate je mogoče nadzorovati z enega mesta – izboljšanje upravljanja ogrevanja v vseh naših prostorih.

Ta centraliziran sistem je veliko pametnejši od standardne ogrevalne opreme. Z izkoriščanjem strojnega učenja se aktivira, ko naše ekipe pridejo na delo, in se izklopi, ko odidejo – s čimer poskrbi, da porabimo samo toliko energije, kot jo potrebujemo.

3. Zmanjšajte našo porabo stisnjenega zraka za 26 % – V samo 8 tednih!

Večina naših strojev je pnevmatskih. Za nadzor porabe energije je uporaba zraka glavna osrednja točka.

V pomoč smo začeli ustvarjati lasten stisnjen zrak – ki ga lahko vklopimo in izklopimo, kadar koli je to potrebno. S proaktivnim nadzorom naše oskrbe z zrakom (namesto da bi jo pustili neprekinjeno delovati) smo izločili ogromno količino odpadkov. To vključuje uporabo ventilov na strojih, ki se samodejno izklopijo, ne da bi bilo potrebno ročno posredovanje.

Smo šele na začetku trajnostne poti in nameravamo vas obveščati o celotnem podvigu.

Če želite prejemati najnovejše posodobitve, le spremljajte našo stran o trajnosti. Veselimo se, da vam bomo povedali, kaj sledi!